in de kou staan

Gepensioneerden staan al jaren in de kou.

Door de strenge rekenregels van de overheid moeten pensioenfondsen de broekriem strak aanhalen zodat mensen al jarenlang geen indexatie meer op hun pensioen ontvangen.

En dat is natuurlijk een ramp want ieder jaar wordt het levensonderhoud duurder.

Als je pensioen niet wordt geïndexeerd, ga je in koopkracht er zwaar op achteruit. En dat is een slechte zaak.

Pensioenfondsen kunnen het de mensen niet meer uitleggen. Zij willen wel maar kunnen niet.

Het heeft niet zoveel zin om de pensioenfondsen de schuld te geven van deze malaise.

Het is de overheid die de rekenregels van de bankenwereld aan de pensioenfondsen heeft opgelegd. Pensioenfondsen zijn echter geen commerciële instellingen maar beheerders van pensioengeld. En dat is heel iet anders.

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Dat is ook de reden dat het pensioenstelsel moet worden aangepast. Het is niet meer van deze tijd.

Maar het kan nog wel even duren voordat we met dit nieuwe pensioen kunnen leven. Tot die tijd moet er naar mijn mening naar de rentevoet worden gekeken. Wanneer deze een paar procent zou mogen stijgen, is er bij een aantal pensioenfondsen ruimte om te indexeren.

Roet in het eten is de Coronacrisis. De beurs heeft een flinke dreun gehad waardoor de beleggingen onderuit zijn gegaan. Daarentegen waren de beleggingsresultaten van het jaar hiervoor top. Hoe dan ook, de  gepensioneerden van vandaag zijn de crediteuren van morgen die niet in de kou mogen blijven staan.

0 Reacties

Geef een antwoord

©2021 Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account