5 kritische vragen willen stellen;

 

  1. Hoeveel pensioenpremie betaalt mijn werkgever voor mij?
  2. Kan ik niet beter zelf mijn pensioen opbouwen?
  3. Ik wil eerder stoppen met werken, kan dat?
  4. Wat is een startbrief?
  5. Kan ik mijn pensioen ook als een uitkering ineens krijgen?

 

 

  1. Het is eigenlijk altijd beter om pensioen via je werkgever op te bouwen. Bovendien ben je min of meer verplicht om deel te nemen als je werkgever een pensioenregeling heeft. Dus daar hoef je niet over na te denken. Niet elke werkgever regelt trouwens pensioen voor zijn werknemers. In dat geval zul je zelf iets in privé moeten doen.
  2. Hoeveel geld jouw werkgever in pensioen stopt hangt helemaal af van de pensioenregeling waaraan je deelneemt. En dat verschilt per werkgever. Je kunt wat er voor je betaalt wordt dit het beste vinden in het pensioenreglement. De werkgever kan je meer vertellen. Als je zelf ook een deel aan je pensioenpremie meebetaalt, kun je dit terugvinden op je loonstrook.
  3. Je kunt natuurlijk altijd stoppen wanneer je wil. Maar iets anders is om je pensioen eerder te krijgen. Dat kost veel geld. Om je een idee te geven; als je 4 jaar eerder je pensioen wilt hebben, kost dit bijna de helft van je pensioen!
  4. Een startbrief krijg je van de pensioenuitvoerder als je voor het eerst gaat deelnemen aan de pensioenregeling. Dus als je ergens nieuw in dienst komt of wanneer je bijvoorbeeld 21 jaar wordt. Hierin staat uitgelegd hoe je pensioen er dan uit ziet. Wel verstandig om dit ff goed door te lezen.
  5. Nee, dat kan niet. Pensioen moet nu eenmaal in stukjes levenslang worden uitbetaald. En dat gebeurt meestal per maand. Als je erg oud wordt, kost de verzekeraar of het pensioenfonds dit dus dik geld.

Ja maar…., als ik niet zóó oud wordt…, en dan.?

Ja, dán heeft de pensioenuitvoerder winst.…, dan heeft de pensioenuitvoerder winst.

Zo werkt dat 🙂

 

0 Reacties

Geef een antwoord

©2020 Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account