De huidige regeling van het nabestaandenpensioen is moeilijk aan mensen uit te leggen. De hoogte van het partnerpensioen bedraagt ongeveer de helft van het te bereiken ouderdomspensioen. Dat is dus een halvering van het salaris wat je partner binnenbracht. Als de woonlasten gewoon doorlopen dan hakt dit er flink in.

Bij de uitwerking van het nieuwe pensioenstelsel wordt nagedacht over een nabestaandenpensioen met een uitkering van vijf jaarsalarissen. De partner die overblijft kan kiezen voor vijf jaarsalarissen of dit geld gebruiken voor een levenslange uitkering.

Hoewel deze regeling makkelijker is uit te leggen en eerder is te bevatten kleven er toch wel bezwaren aan. Zo zal een jonge partner die achterblijft snel met een veel lager inkomen worden geconfronteerd. Na vijf jaar is er immers geen partnerpensioen meer over. De dekking wordt daarmee aanzienlijk beperkt.

Wie betaalt dan de rekeningen van het huishouden? Maar ik ben het wel eens met een andere manier om de hoogte van het partnerpensioen vast te stellen. Nu is dat niet altijd 123 uit te leggen.

Misschien een goede naam voor het nieuwe partnerpensioen; 123 partnerpensioen šŸ™‚

0 Reacties

Geef een antwoord

Ā©2021Ā Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account