handrem

De AOW leeftijd is niet meer wat het was. Helaas. We moeten nu langer  werken om daarvoor in aanmerking te komen. Het is een zure appel. Veel mensen werken al meer dan 40 jaar en moeten nu met de haven in zicht accepteren dat de spelregels worden veranderd. Dat kan bij de overheid. Daar valt dus niks aan te doen.

Wel is er nu een rem op de stijging van de AOW- leeftijd gezet.

Oudere werknemers profiteren hiervan door enkele maanden eerder te kunnen stoppen dan aanvankelijk gepland. In 2020 en 2021 wordt de AOW-leeftijd bevroren op 66 jaar en vier maanden. In 2024 is de AOW-leeftijd 67 jaar. Daarna wordt het voor de jongeren onder ons afwachten. De AOW-leeftijd is dan afhankelijk van de levensverwachting. Per jaar dat we samen gemiddeld ouder worden betekent acht maanden langer doorwerken. De jongeren zullen rekening moeten gaan houden met een AOW-leeftijd van 70 jaar en ouder.

Mensen zien overigens wel tot hun verbazing dat het pensioen van hun pensioenfonds pas op leeftijd 68 jaar tot uitkering komt. Dat is vervelend want je krijgt dus wel je AOW-uitkering, maar nog geen pensioen. Dat is voor veel mensen niet logisch.

Tuurlijk kun je het pensioen eerlijk laten ingaan zodat je AOW-uitkering wordt aangevuld. Maar vanaf de AOW-datum ontvang je vervolgens levenslang een lager pensioen.

De communicatie hierover is zeer matig en moet snel verbeteren!

0 Reacties

Geef een antwoord

©2021 Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account