Werkgevers in de taxibranche willen van hun pensioenregeling af.

Volgens hen is de regeling niet interessant omdat veel taxichauffeurs relatief oud zijn en vaak parttime of als oproepkracht werken.

De chauffeurs zouden geen hoge premies willen betalen. Liever hebben zij een hoger netto loon.

De FNV ziet geen enkele reden om de pensioenregeling af te schaffen.

 

Als je dit zo leest dan kun je nog wel meer branches bedenken waar veel parttime en met oproepkrachten wordt gewerkt.

Wat denk je bijvoorbeeld van de horecabranche?

De werkgevers in de horeca moeten ook verplicht pensioen betalen voor hun vaak erg jonge werknemers en oproepkrachten. De pensioenregeling brengt veel administratieve rompslomp met zich mee en de premies zijn ook nog eens fors.

 

Het is verleidelijk om de pensioenregeling te stoppen en de premies voortaan mee te geven aan werknemers in de vorm van extra netto loon.

Als je werknemers de keuze geeft, pensioen of meer loon, dan zullen veel werknemers denk ik kiezen voor meer loon.

 

Moet je dit wel willen?

De vraag die veel mensen bezighoudt is je of nu moet blijven kiezen voor een verplicht pensioen of dat je werknemers de keuze biedt om zelf te sparen. Je krijgt dan nu een hoger netto loon en je bepaalt zelf wat je met je geld doet.

Hoeveel mensen zouden de discipline kunnen opbrengen om dat extra geld niet te gaan uitgeven maar om te blijven sparen tot aan hun pensioendatum?

Krijgen we dan naar de toekomst een tweespalt in onze samenleving? De rijken tegenover de armen? Mensen die wel de discipline om te sparen hebben opgebracht en mensen die dat niet hebben gekund.

 

Duidelijk is wel dat er wat moet gebeuren in pensioenland.

De huidige pensioenregelingen bij bedrijfstakpensioenfondsen is jaren dertig materiaal. Een doorsneepremiefinanciering is niet meer van deze tijd. De jacht op werkgevers om hen onder de verplichtstelling van het pensioenfonds te brengen, ook niet.

 

Het wordt tijd voor een ander pensioenstelsel.

Tijd voor een individuele verantwoordelijkheid, tijd voor een pensioenrekening voor werknemers op naam en voor ZZP’ers als ze dat willen. De pensioenrekening is je persoonlijk eigendom en kun je tijdens de reis door je leven overal mee naar toe nemen. Zonder fiscale en juridische ballast. En dat niet alleen in Nederland maar ook als ik wil emigreren naar een ander land. Niks geen toetsing bij de grens, niks geen belastingheffing!

 

Kom op zeg, het is toch mijn geld 🙂

Laat me weten, wat vind jij?

  1. Ik vind het beter een verplicht pensioenstelsel via de werkgever te houden
  2. Mij lijkt het een goed plan om de premies door werknemers zelf te laten sparen

 

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

©2020 Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account