rondom pensioen

Vijf tips om eerder te kunnen stoppen met werken.

1. Zorg dat je van minder kunt rondkomen.Voordat je het weet stik je in de vaste lasten en moet je wel blijven werken om dat allemaal te kunnen betalen. Dus eruit met die dure abonnementen. Koop de bladen los in de winkel. En drink vaker muntthee thuis in plaats van de (duurdere) wijn.


2. Stop met sparen en laat het geld voor je werken. Je rente is bijna nul en dus heb je een dood varken. Kijk waar je goed in bent en misschien koop je oude tafeltjes; geef ze een lik verf en verkoop ze op marktplaats. Er valt genoeg te handelen in allerlei producten. En het is ook nog eens leuk.


3. Start een website over een trendy artikel. Ga hierover bloggen en zorg voor adverteerders op je website of verkoop de producten rechtstreeks. Je kunt scherp inkopen in bijvoorbeeld China. 
Als het een succes wordt, start je een tweede – en daarna volgende websites.


4. Verkoop je huis en ga kleiner huren. Dat bespaart op de kosten van energie, de brandverzekering én onderhoud van de woning. En al helemaal als jij jouw kinderen de deur uit hebt.


5. Kook zelf je diner als je mensen uitnodigt voor een avondje gezellig. Dat is heel wat goedkoper dan met z’n allen naar een 
restaurant gaan voor een driegangenmenu. En als je jouw bezoekers ook nog eens de wijn laat meenemen voor die avond, dan bespaar je pas echt!

Dit zijn of course tips met een knipoog.

Als je écht eerder wilt stoppen kost dat veel geld.

Dan moet je reëel zijn over wat er wel en niet kan. Maar kern van deze tips is wel dat als je één euro meer verdient en er tegelijk ééntje bespaart, het verschil plotseling twee is!

SUCCES!

0 Reacties

Geef een antwoord

©2020 Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account