De overheid gebruikt de term pensioen eigenlijk voor iedere vorm van sparen voor je oudedag. Maar er zijn wel degelijk verschillen.

Allereerst; je kunt sparen via je werkgever of zelf in privé.

De eerste vorm van sparen heet ‘Pijler 2’ pensioen en de tweede vorm heet ‘Pijler 3’ pensioen.

Als je spaart via je werkgever dan neem je deel aan een collectieve pensioenregeling. Sommige werkgevers zijn verplicht om dit aan te bieden, anderen niet. Dat hangt er maar vanaf in welke branche je werkzaam bent. De werkgever betaalt voor jou een premie aan een pensioenfonds of verzekeraar. Je hoeft er weinig tot niets voor te doen, alles wordt voor je geregeld.

Veel werkgevers zijn de pensioenregeling echter zat en willen af van al die rompslomp en verplichtingen. Niet omdat ze jou als werknemer het pensioen niet gunnen maar omdat de regeltjes in Nederland zodanig zijn geworden, dat het steeds lastiger wordt om pensioen naar wens binnen een bedrijf te regelen.

Die regelzucht van de overheid past niet meer bij deze tijd. Werkgevers en werknemers willen flexibel met elkaar de arbeidsvoorwaarden kunnen invullen. Het arbeidsland is veranderd. We zijn veel meer een dienstverlenend land dan een producerend land geworden. Dat verandert ook het denken over arbeidsvoorwaarden.

Vakbonden, solidariteit in pensioenfondsen, werkgever boetes bij zieke – en arbeidsongeschikte werknemers; het is op z’n retour. Er ontstaat steeds minder begrip en acceptatie onder de mensen.

Pijler 3 pensioen komt op als spaarvorm voor pensioen welke je zelf in privé moet regelen. De werkgever kan hier overigens goed een rol in spelen en zorgen voor financiering en ondersteuning bij de uitvoering. De regeling faciliteren om het maar eens deftig uit te drukken.

Bedrijven die nog geen pensioenregeling hebben zouden zich eens moeten oriënteren op deze mogelijkheid.

Ben ik een tegenstander van Pijler 2 pensioen? Nee, dat niet. Maar er kunnen wel goede redenen zijn om het anders te doen. Pijler 3 biedt dan een waardig alternatief.

 

Welke pensioenregeling biedt jouw werkgever?

 

0 Reacties

Geef een antwoord

©2021 Rondom Pensioen

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account